Jotrio.cat

Un any més, impulsem la XXV campanya amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just que tindrà lloc dissabte 11 de maig. Durant tot el mes hi haurà activitats programades a diferents municipis de Catalunya que us donarem a conèixer per engrescar-vos a participar-hi.

 • Podeu llegir el manifest de la campanya 2024 per enfortir un comerç internacional just.
 • Si programeu activitats al vostre municipi, feu-nos-les saber en aquest formulari per sumar esforços en la difusió. A banda de publicar-les a les nostres xarxes socials, les afegirem a l’agenda web del jotrio.cat
 • Aquí trobareu un resum de totes les accions previstes. 

Les consumidores tenim poder i, si tenim en compte les repercussions locals i globals del nostre consum, podem transformar el món en què vivim. Alhora, cal exigir a les responsables polítiques un compromís cap a la societat i el planeta.

TEMA: I tu, què tries? JO TRIO UN FUTUR just

Aquest any volem reforçar el missatge de la campanya, adaptant-lo a nous materials dirigits a un públic jove. Es vol seguir treballant el missatge bàsic del comerç just i posar l’objectiu en visibilitzar les alternatives que tenim, com el comerç just i les finances ètiques en el marc de l’economia solidària. Aquesta opció vol donar continuïtat i reforçar la imatge de la campanya, per consolidar la seva identitat i reconeixement.

IMATGE UNIFICADA
#JOTRIOCOMERÇJUST

Es manté la imatge unificada per a totes les activitats programades, donant continuïtat a la campanya dels darrers anys #JoTrioComerçJust. Més avall trobareu la informació sobre els materials editables per seguir aquesta estètica comuna que faci de paraigües de totes les activitats celebrades a Catalunya pel Dia Mundial del Comerç Just.

ACTIVITATS PRINCIPALS

 • Acció central. 
  • La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona serà l’escenari de l’acte central del Mes del Comerç Just 2024, que tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 10h. L’esdeveniment, d’entrada oberta i gratuïta, comptarà amb la participació de Laura López, representant i filla dels fundadors de Manduvira, una cooperativa productora de sucre de canya orgànica al Paraguai. López conversarà amb la periodista del Diari ARA Sònia Sánchez sobre els impactes del comerç just a les productores i les seves comunitats. Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquest formulari
 • Proposta col·lectiva per als municipis
  • Convidar les escoles de dansa de la ciutat: Amb els bons resultats que va generar l’any passat es vol tornar a convidar les escoles de dansa a participar a les diferents estes locals de comerç just i fires d’ESS. Els espectacles infantils mobilitzen les famílies i, a més, donen un caràcter festiu i alegre a les jornades. Per animar-les a participar, se’ls pot enviar aquest recull de cançons amb valors.
  • Racó de lectura i contacontes de comerç just a les biblioteques: 
   • En l’edició anterior les biblioteques van fer una feina fantàstica de sensibilització i difusió, i formen part de les entitats clau per mantenir una continuïtat en l’aliança generada.
   • Es donaran de manera gratuïta tres llibres de comerç Just: la Haki, la Nhu i la revolta de les samarretes xerraires i Això (no) és just (a les biblioteques que ja tenen els llibres de la Haki i la Nhu, se’ls entregarà el llibre Això (No) és just!). Són tres llibres escrits per Shikamoo Just, entitat de comerç just de les Balears, que hem reeditat per distribuir a Catalunya. Aquests llibres, a més, tenen material per treballar la temàtica amb infants, com dibuixos per pintar, jocs, etc. Podeu demanar-los aquí.
   • Guia per a les biblioteques i centres educatius actualitzada.
   • S’adaptarà el tríptic de comerç just a un format en punt de llibre que s’enviarà en paper.
 • Converses a instagram entre productores del sud i joves de Catalunya, per tal de fer un intercanvi d’experiències aprofitant les xarxes socials, en aquest cas, els instalive d’instagram.

 • Concurs de dibuix: consulteu les bases del concurs infantil de dibuix de comerç just. També podeu descarregar-vos el cartell aquí.

ALTRES ACTIVITATS 

 • Tornem a jugar al joc interactiu jotrio.cat per acompanyar el nostre protagonista en les seves decisions de consum i comprovar els seus impactes.
 • Consulta altres activitats en aquest catàleg. Es tracta d’un recull d’exposicions, espectacles, cinefòrums, tallers i altres activitats relacionades amb el comerç just però també amb les finances ètiques, l’economia solidària i el consum responsable. Aquest recull vol servir perquè els municipis i les entitats puguin configurar la seva programació pròpia. Recordeu que podeu contractar activitats d’aquest catàleg tot l’any.

EXPOSICIONS i JOCS DISPONIBLES

MATERIALS DE CAMPANYA

MATERIALS DE COMUNICACIÓ

 • Les exposicions les podeu consultar aquí i fer les reserves enviant un correu a campanyes@lacoordi.cat
 • Jocs de comerç just i finances ètiques. Aquest any s’incorporen uns jocs de comerç just i finances ètiques per a les accions que es puguin dur a terme als municipis: Enderroca el capitalisme i Encerta amb les finances ètiques.. Es tracta dels típics jocs de les anelles o de tirar les llaunes, amb els missatges adaptats a la nostra temàtica. Amb ells s’aprèn d’una manera lúdica l’impacte del nostre consum. Són ideals per a un públic adult o joves a partir de 16 anys, tot i que oferim una dinàmica per a infants més petits

Per ampliar la informació, podeu posar-vos en contacte al telèfon 722822177 campanyes@lacoordi.cat

ALTRES EDICIONS