Compra pública responsable

La contractació pública representa més de un 30% del total de la despesa pública, i un 14% del PIB de la Unió Europea. Aquest volum té un gran impacte socialment i ambientalment, per això treballem per impulsar una Compra pública responsable que serveixi per promoure els drets humans i la protecció ambiental tant al Sud com al Nord Global.

Participem al Grup de Compra Pública Socialment Responsable (CPSR), per compartir coneixement entre administracions públiques i organitzacions de justícia global i col·laborem en la organització de jornades, formacions, etc.

Anualment, participem al curs sobre l’impacte exterior de la contractació pública (drets humans, equitat de gènere i medi ambient) de l’Escola d’administració publica de Catalunya per visibilitzar les bones pràctiques de les iniciatives de comerç just i economia social i solidària, així com a les jornades organitzades pel Grup de CPSR. Us deixem informació de les darreres edicions:

V edició: L’impuls d’un model de compra pública basat en la protecció dels drets humans.

IV edició: L’obligació de garantir els drets humans en les cadenes de subministrament en un món globalitzat.

III edició (en línia): Administracions públiques, Universitats i Societat Civil avançant juntes per a lacoherència de polítiquesde respecte als drets humans.

QUÈ MÉS FEM?