#verd
ofals

Desemmascarem el maquillatge verd

Verd o fals? Que no ens enganyi el greenwashing capitalista!

Darrerament s’ha parlat molt del greenwashing de les grans empreses capitalistes que inverteixen en accions i campanyes de comunicació per fingir ser tan verdes i sostenibles com les crisis que hem d’afrontar ho requereixen.

Tot i així, no sempre és fàcil reconèixer quan es tracta de greenwashing, ja que aquestes grans empreses compten amb la complicitat dels grans mitjans de comunicació. Per aquest motiu, ens hem unit cinc entitats (Justícia Alimentària, FETS, l’ODG, Opcions i LaCoordi) per analitzar les tècniques amb què els principals bancs de l’ÍBEX 35 i cinc marques clau de l’alimentació ens intenten enganyar perquè creiem que el seu compromís amb el planeta és ferm.

Per fer-ho, hem encarregat a les companyes de LaMarea una anàlisi de premsa del darrer any en què podem comprovar els contrastos entre “allò que diuen” i “allò que fan” dels principals bancs espanyols de l’ÍBEX35 i de les 5 grans empreses de l’alimentació que hem comentat (podeu consultar la seva recerca en alimentació i en banca). Fruit d’aquest treball, hem preparat dos podcasts i una campanya a xarxes per desemmascar el seu maquillatge verd! I recordar, com sempre, que tenim alternatives que sí que tenen un compromís ambiental ferm, com ara les finances ètiques, el comerç just i d’altres iniciatives de l’economia solidària.

Podcasts

Adipisicing cillum dolore officia laboris ut et. Eiusmod consequat qui tempor aliqua cillum officia do nostrud cillum esse ex eu ex..

Destapem el greenwashing a la banca.

Episodi que dediquem a destapar les pràctiques de greenwashing bancari amb les companyes de FETS (Finances Ètiques i Sostenibles) en el marc de la campanya “Verd o fals”.

Greenwashing a les empreses de l’alimentació.

Bienvenidas al primer episodio de la segunda temporada del podcast Sembrando Soberanía Alimentaria que en esta ocasión tiene por tema central el Comercio Justo y el Greenwashing.

Repte viral

Desmaquillem les grans marques a les xarxes!

Suma’t al repte viral #VerdoFals per mostrar pràctiques sospitores de ser greenwashing de les grans marques que tenim al voltant.

Només has de pujar un foto a twitter, facebook o instagram i etiquetar @lacoordicat (a twitter i facebook), @lacoordi (instagram) i afegir el hastag de la campanya #VerdoFals.