MATERIALS
Posem al vostre abast tot un seguit de recursos en diferents formats perquè us sumeu a difondre les alternatives econòmiques!
Vídeos
Campanyes gràfiques
Els matisos del cafè de comerç just
Es calcula que el 87% de població de l’estat espanyol consumeix cafè i més d’un 60% ho fa diàriament. Però… Quantes d’aquestes tasses estan plenes d’injustícies i quantes de comerç just?
Hem preparat quatre imatges per sensibilitzar sobre la realitat de les productores de cafè en l’intercanvi comercial capitalista i el contrast d’aquelles que ho fan com a part del moviment del comerç just.
Nosaltres #RobaSostenible
Tenim molts projectes a l’abast que demostren que vestir amb roba respectuosa amb les persones i el medi ambiental és possible.
Per facilitar que reconeguis aquests projectes transformadors, hem preparat algunes imatges on t’expliquem diferents criteris a tenir en compte: la proximitat, el treball digne, el comerç just, l’ecologia, l’economia circular i el suport de les finances ètiques.
Contra l'explotació infantil
Es calcula que 1 de cada 10 infants al món està sotmès a l’explotació laboral. Segons l’OIT, són més de 152 milions menors, dels quals 73 es dediquen a treballs perillosos: una xifra que va augmentar després de 20 anys arran de la crisi de la Cov19.
Tenim una campanya gràfica amb dades impactant sobre la temàtica als sectors del cacau, el cotó o la mineria.
Publicacions
Recull de recursos per a petits i grans amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just: llibres, material didàctic, audiovisuals, exposicions, etc. Elaborat per LaCoordi, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.
Dossier sobre sobirania alimentària a Nord i a Sud que neix després de diverses reunions de treball entre 31 entitats, entre les quals hi ha cooperatives de comerç just del Sud global, grups de consum, botigues i altres entitats vinculades al món agroecològic de Catalunya. Es va publicar encartat a la Directa.
Podeu llegir la versió en castella aquí.
Impulsem un estudi amb la Fundació Ferrer i Guàrdia per apropar-nos a la gent jove i conèixer millor els seus hàbits de consum, així com la seva opinió del sistema capitalista i el seu coneixement de les diferents alternatives de les economies transformadores, especialment d’aquelles amb visió Nor-Sud.
Aquesta guia pretén facilitar la identificació dels productes que realment són de comerç just i evitar la confusió davant la proliferació d’altres segells de desenvolupament sostenible o d’iniciatives d’empreses multinacionals. La guia també està dirigida a professionals de sector i organismes públics, per tal de facilitar la decisió de compra o licitació d’aquests productes.
Per tal de combatre la pobresa i les desigualtats, el 2015 representants de 193 governs van signar a les Nacions unides els ano- menats objectius de desenvolupament sostenible: 17 objectius concrets per garantir la prosperitat, superar la pobresa i protegir el medi ambient. I el comerç just, a través dels seus deu principis, contribueix de manera d cisiva a fer avançar aquesta nova Agenda de desenvolupament ja que comparteix amb ella no només la seva finalitat sinó també la seva perspectiva integral i la necessitat de crear aliances.
Manual per facilitar la tasca d’educadors i educadores a l’hora d’apropar conceptes com el consum responsable i el comerç just a joves d’entre 12 i 16 anys, i la seva importància com a resposta als problemes i reptes més destacats que tenim com a societat global actualment: la pobresa i les desigualtats globals i el deteriorament mediambiental.
Ja pots consultar el catàleg d’activitats transformadores de LaCoordi amb les novetats d’enguany.
Estudi sobre la situació econòmica i social del moviment del comerç just a Catalunya, amb les dades cedides per les importadores que operen al nostre país, les entitats que impulsen la seva comercialització, i altres projectes de sensibilització i programes de cooperació específics amb contraparts al sud global.
Un informe clau per trencar mites, resoldre preguntes freqüents sobre el comerç just i apropar-se a la seva realitat.
També s’expliquen els 10 principis amb xifres i casos pràctics.