QUÈ FEM A LA COORDI?

A LaCoordi seguim tres línies de treballar per articular el moviment del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Solidària en l’àmbit local i internacional.

Incidència política

Posem a l’abast de les institucions públiques catalanes eines i recursos per estendre la compra pública responsable i les economies transformadores amb perspectiva global de Catalunya.

Volem enfortir el vincle entre el teixit local i els ens municipals per multiplicar el potencial transformador de qualsevol acció.

Sensibilització

Fem visibles les alternatives de les Economies Transformadores per facilitar que la ciutadania  practiqui el consum responsable, amb centenars d’opcions al seu abast.

També denunciem les injustícies i les vulneracions dels drets humans en les cadenes de subministrament i en les relacions comercials Nord-Sud, per tal de posar sobre la taula l’essència del sistema econòmic hegèmonic: el capitalisme.

Articulació

Treballem en xarxa per impulsar la cohesió del moviment del Comerç Just i les Finances Ètiques a escala local, estatal i internacional.

Volem impulsar un procés estratègic i territorial per enfortir l’espai de difusió i articulació de les economies transformadores amb perspectiva Nord/Sud a Catalunya, així com organitzar trobades d’intercanvi d’experiències entre les entitats locals i internacionals.

Jo trio - groc

Cada any, per commemorar la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, impulsem una campanya de sensibilització sobre el Comerç just durant el mes de maig, de la mà de nombrosos municipis i organitzacions locals.

Les consumidores tenim el poder de triar un consum conscient que inclogui el Comerç Just i vetlli per unes relacions comercials justes per a totes les parts, incloses les del sud global. També reclamem a les responsables polítiques una reconstrucció amb justícia a la crisi desencadenada per la Covid-19 per no tornar a caure en els mateixos errors.

Cafè ciutat
Comerç Just

Xarxa Cafè Ciutat

Xarxa Cafè Ciutat és una campanya dirigida a la ciutadania, al teixit associatiu, a les entitats públiques i as establiments per tal de fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i els principis i pràctiques de Comerç Just. La Xarxa està formada per 11 municipis (ajuntaments i entitats locals): Argentona, Cabrils, Calella, El Prat de Llobregat, Igualada, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Montornès, Sant Adrià de Besòs i Terrassa. És una proposta referent en el marc de la Compra Pública Ètica i el primer cafè de comerç just a l’Estat espanyol que

més informació
Ciutat pel Comerç Just
Comerç Just

Ciutats pel Comerç Just

Per aconseguir que les institucions públiques catalanes augmentin el seu compromís amb un model econòmic internacional fonamentat sobre principis de justícia social impulsem de la mà d’Ideas el projecte Ciutats pel Comerç Just: municipis en xarxa per una justícia global i sostenible. Una Ciutat pel Comerç Just és un municipi que apropa la realitat dels petits grups productors i els productes de Comerç Just a la ciutadania a través del sector públic, els comerços i restaurants, empreses, escoles i teixit associatiu. L’any 2001 la ciutat de Garstang al Regne Unit es va autoproclamar primera Ciutat pel Comerç Just del món.

més informació
Bibioteques sense fronteres
Economies Transformadores

Comunitat virtual Economies Transformadores

Dinamitzem la comunitat virtual Fanàtiques per les Economies Transformadores, en el marc de la nostra col·laboració habitual amb el projecte Biblioteques Sense Fronteres, amb l’objectiu de facilitar a les participants el coneixement de les problemàtiques del sistema econòmic actual i d’algunes de les alternatives que existeixen. Mitjançant una plataforma virtual (tipus xat) i la lectura de llibres, articles, i notícies, la visualització de documentals o pel·lícules i xerrades amb experts o testimonis, debatrem sobre economia solidària, cooperativisme, economies feministes, finances ètiques, comerç just, sobirania alimentària.   Més informació aquí.

més informació
Compra Pública Responsable
Compra Pública Responsable

Compra pública responsable

La contractació pública representa més de un 30% del total de la despesa pública, i un 14% del PIB de la Unió Europea. Aquest volum té un gran impacte socialment i ambientalment, per això treballem per impulsar una Compra pública responsable que serveixi per promoure els drets humans i la protecció ambiental tant al Sud com al Nord Global. Participem al Grup de Compra Pública Socialment Responsable (CPSR), per compartir coneixement entre administracions públiques i organitzacions de justícia global i col·laborem en la organització de jornades, formacions, etc. Anualment, participem al curs sobre l’impacte exterior de la contractació pública (drets

més informació
desfilada roba sostenible
Roba sostenible

Desfilada de roba sostenible

Demostrem que és possible vestir amb roba respectuosa amb les persones i el medi ambient, gràcies a les alternatives de l’Economia Solidària que promouen la producció i comercialització just en el sector tèxtil. Seguint criteris com ara la proximitat, el treball digne, l’ecologia, el comerç just, l’economia circular o el suport de les finances ètiques, cada dia tenim més iniciatives a l’abast per evitar la fast fashion i les seves vulneracions de drets humans i ambientals constants. Aquí podeu veure els vídeos de dues de les desfilades organitzades, una l’any 2019 (prepandèmia) i la més recent, la VII edició en

més informació