Un any més, impulsem la XXIV campanya amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just que tindrà lloc el 13 de maig. Durant tot el mes hi haurà activitats programades a diferents municipis de Catalunya que us donarem a conèixer per engrescar-vos a participar-hi. Podeu adherir-vos al manifest (PENDENT el de 2023) i a la campanya per enfortir un comerç internacional just en aquest formulari, i si programeu activitats al vostre municipi, feu-nos-les saber en aquest altre esforços en la difusió.

Un any més, volem recordar-vos que les consumidores tenim poder i, si tenim en compte les repercussions locals i globals del nostre consum, podem transformar el món en què vivim. Alhora, cal exigir a les responsables polítiques un compromís cap a la societat i el planeta.

TEMA PRINCIPAL: I tu, què tries? Aquest maig, passa’t al comerç just

Volem seguir treballant en el missatge bàsic de comerç just i posar l’objectiu en visibilitzar les alternatives que tenim al comerç convencional, com el comerç just i les finances ètiques. La campanya d’enguany durarà també durant tot el mes de maig, i comptarà amb activitats en format presencial i digital. Es tornarà a centrar en el Jotrio.cat, que també tindrà contingut actualitzat.

IMATGE UNIFICADA #JOTRIOCOMERÇJUST

Mantenim la imatge unificada per a totes les activitats programades, donant continuïtat a la campanya del 2021 #JoTrioComerçJust. Més avall trobareu els materials editables per seguir aquesta estètica comuna que faci de paraigües de totes les activitats celebrades a Catalunya pel Dia Mundial del Comerç Just.

A més, estrenarem un nou web central de campanya amb recursos sobre les diferents alternatives del consum que tenim a l’abast (alimentació, tèxtil, electrònica, etc.) i diferents materials infogràfics per a les xarxes socials que posin en valor els principis i els processsos de la producció de comerç just en relació a la convencional. Els missatges principals quedaran recollir a la nova exposició I tu què tries?, que cedirem als municipis que ho demanin.

ACTIVITATS

FLASHMOB

Tornem a sortir al carrer, fer-nos sentir a través del ritme i la música i veure amb l’expressió artística de la dansa. Per això, organitzarem un flashmob amb la col·laboració de diferents escoles de dansa a Barcelona, i proposem a tots els municipis que n’organitzin una per animar la ciutadania a escoltar el nostre missatge del comerç just i les finances ètiques. Un cop finalitzin l’espectacle es llegirà el manifest. La coreografia es difondrà a les xarxes els dies previs, per tant d’animar a la ciutadania a enregistrar vídeos breus i sumar-se al Dia Mundial també en línia.

CONTACONTES

Proposem impulsar contacontes a les biblioteques municipals de dos llibres infantils que posen el focus en el comerç just i que farem arribar als municipis que ens ho demanin.

ACTIVITATS DE LA COORDINADORA ESTATAL DE COMERCIO JUSTO: PENDENT.

ALTRES ACTIVITATS

A més, us deixem el nou catàleg (PENDENT) de laCoordi actualitzat amb una proposta molt diversa de tallers, xerrades, videofòrums…per la justícia global. També us tornem a animar a jugar al jo interactiu jotrio.cat, i acompanyar el nostre protagonista en les seves decisions de consum i comprovar els seus impactes!

Aquí teniu el resum d’accions que vam fer el dia de la trobada de presentació de la campanya.

MATERIALS DE CAMPANYA

A continuació us deixem tots els materials que hem preparat perquè utilitzeu si heu organitzat activitats al vostre municipi. Són materials editables i podeu col·locar la informació pertinent.