T'APUNTES AL FLASHMOB PER UN CONSUM RESPONSABLE DE ROBA?

Aquest any el dia del Black Friday volem reivindicar que hi ha una altra forma de produir la roba que té en compte les persones i el medi ambient.

DIA: 24 de novembre.
HORA: 18.30 h.
LLOC: Plaça Catalunya (Barcelona).

VESTUARI: roba en què no es vegi el nom o el logotip de cap marca.

CANÇÓ: FUTUR JUST.  DESCARREGA-LA AQUÍ

Si tens poc temps per aprendre't la coreografia sencer, pots fer-ne nome´s la part final. Mira el vídeo aquí.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
  • A totes les persones participants se’ls donarà un snack, i per això necessitem que us apunteu a l’activitat en aquest enllaç (preferiblement abans del 17 de novembre). 
  • No és necessari que es faci tota la coreografia sencera. Les ballarines poden incorporar-s’hi en quan vulguin.
  • Es farà nota de premsa i crida als mitjans de comunicació, on afegirem les dades de les escoles de dansa que hi participin. També difondrem l’esdeveniment al nostre web i a les xarxes socials.
  • A les xarxes socials es farà servir el hashtag #NoBlackFriday
  • Consulteu aquest web per estar al dia de les novetats que puguin sorgir. També us podeu unir al grup de whatsapp per rebre tota la informació al mòbil.
  • El 14 de novembre a les 19 h farem una reunió en línia per resoldre dubtes. Podeu accedir-hi en aquest enllaç

 

QUÈ VOLEM FER? BUSQUEM BALLARINES I MODELS!

Farem un flashmob realitzat per ballarins i ballarines, i persones que siguin ganes de passar una bona estona. Després de l’espectacle, es farà una desfilada ballada on ballarines voluntàries fran un freestyle amb roba de marques sostenibles i ètiques. És a dir, serà una desfilada de roba ballada. Si vols participar-hi, posa’t en contacte amb campanyes@lacoordi.cat o omple aquest formulari abans del 20 d’octubre. 

QUÈ és LA ROBA SOSTENIBLE?

La indústria de la moda convencional es basa en l’ explotació de la mà d’ obra i els recursos naturals. La riquesa i el poder es concentren a les mans d’uns pocs, i el creixement i els guanys es recompensen per sobre de tot. Les grans marques i els minoristes produeixen massa ràpid i ens manipulen en un cicle tòxic de consum excessiu.

Mentrestant, la majoria de les persones que fabriquen la nostra roba no reben el pagament suficient per satisfer les seves necessitats bàsiques, i ja senten els impactes de la crisi climàtica, que la indústria de la moda alimenta.Com a ciutadania del món, totes tenim el poder d’actuar. Ara és el moment de defensar juntes per un nou sistema de moda just, regeneratiu, restaurador i revolucionari.  

Com a consumidores, tenim molt a dir, podem exigir que les marques es responsabilitzin de tota la seva cadena de producció. I també tenim alternatives: reutilitzar, reparar, la roba de segona mà, les matèries primeres fruit del reciclatge i les iniciatives sostenibles i de comerç just. Ara és el moment d’una revolució de la moda, perquè, què sabem de les vides que vestim? La roba sostenible i el comerç just són una alternativa: minimitza l’impacte sobre el medi ambient, garanteix i respecta els drets laborals de les persones treballadores i potència l’economia circular, buscant una sostenibilitat econòmica i justa. No és qüestió de comoditat, sinó de consciència. 

Aquestes són les marques participants enguany: Cotó Roig, Carlota RodríguezNinssa, Veraluna (Oxfam Intermón), Creadoness- Moda Sostenible, Macropus, Dona Kolors, Solidança -Roba Amiga, Ven y cógelo, Debora Morabito – Anathema Ride out, Gisel·la, Cent agulles, Infinit denim, Unió segones oportunitats, Miarma Riot, 3 de 7 costura, Weli Weli, Ixia, El Fil-TapisMimochula, Nimbüka, Punt de Mel, Metzineres, Brucas, Irenebosc, Llueix vida rural.

PER QUÈ EL DIA DEL BLACK FRIDAY?

Cal fer un consum conscient de la roba. I com ho podem fer?  Primer cal pensar si puc consumir menys articles tèxtils: reutilitzar, reparar, intercanviar, o adquirir articles de millor qualitat i de major vida útil. I, en cas que hagis de comprar, mira que el producte sigui d’una marca de proximitat i/o artesana, i que el teixit que s’ha fet servir respecta els drets humans i medi ambientals.

AQUESTA ACTIVITAT FORMA PART D’UN DIA PLE D’ACCIONS REIVINDICATIVES: VOLS APUNTAR-TE TAMBÉ A LA RUTA DELS HORRORS? 

La ruta serà un passeig pel centre de Barcelona per con`xier què amaguen els marques més populars de tèxtil i d’electrònica  (Zara, Aplle, Adidas, entres d’altres) d’una manera lúdica  i dinàmica, i conèixer així les demandes de les campanyes Roba Neta i Electrònica Justa de SETEM Catalunya. Pots apuntar-t’hi en aquest enllaç.

VOLS APRENDRE MÉS SOBRE EL CONSUM RESPONSABLE DE ROBA?

Les vides que vestim.

La zona.

Opcions.

Campanya Roba Neta.

QUI SOM?

Aquesta activitat està coorganitzada entre LaCoordi – Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques de Catalunya, Opcions, SETEM Catalunya i Fashion Revolution, i amb la col·laboració de la Mailen, de la companyia la Fresh Company.

Les marques de roba sostenible que també hi participen són: (llistat pendent).

LA CANÇÓ FUTUR JUST

Aquesta cançó és fruit d’un projecte que LaCoordi va fer al 2022 amb un grup de joves. La lletra i la música està feta tota per elles. L’Arnau Perez, en Rama Andrada i en Lau Tejada són els autors i compositors, i han col·laborat amb les ballarines de So Fresh, de la companyia La Fresh Company, per la coreografia de l’espectacle i el videoclip.

CONTACTE

  • Per temes de coreografia Mailén Giovagnoli: fresh.dancecompany@gmail.com
  • Per temes del Flahsmob, Maria Fernandez. campanyes@lacoordi.cat / telèfon: 722822177.

 

Aquesta activitat està dins el projecte d’Opcions “La Zona Tèxtil”, que ha estat finançat amb la convocatòria de subvencions Enfortim el que fas 2022-2023, de l’Ajuntament de Barcelona.