Publicat el dia

4es jornades de Compra Pública Socialment Responsable

Els dies 23 i 24 de novembre tindran lloc les IV Jornades de Compra Pública Socialment Responsable impulsades en xarxa entre diverses entitats i institucions.

Podeu consultar el programa complet i formalitzar la vostra inscripció aquí: el día 23 serà virtual, el 24 tindrà format híbrid (Presencial a la sala d’actes de l’edifici vèrtex del campus nord de la UPC – Plaça d’Eusebi Güell, 6)

Actualment existeixen diverses iniciatives de les organitzacions de la societat civil i d’organismes multilaterals i institucions lo-cals i nacionals, per a fer complir de manera vinculant la Deguda Diligència sobre els drets humans en les cadenes de sub-ministrament globals. Des d’aquest punt de partida, aquestes Jornades busquen reflexionar sobre com avançar per fer front a aquests reptes des de la contractació pública. Així que ens preguntem: com es pot concebre des de l’inici dels processos de contractació la protecció dels drets humans per tal de garantir que els Estats i les empreses compleixin amb la seva obligació? Quin paper juga el seguiment del contracte en aquest procés?

D’altra banda, també reivindiquem la importància d’introduir les finances ètiques en les institucions i l’administració pública, per tal de desarmar les polítiques financeres i avançar cap a un procés de desvinculació de la banca armada, és a dir, de les entitats financeres que es beneficien del negoci de la guerra. És per això que es dedicarà una atenció especial a tractar els avenços en l’àmbit de la recerca i la incidència política que ha fet

la campanya banca armada els darrers anys. També es donarà veu a les administracions públiques i les entitats de finances ètiques perquè comparteixin experiències i bones pràctiques dels darrers quatre anys, enllaçant amb les jornades que es van fer l’any 2017. Finalment, es posarà sobre la taula els reptes i els compromisos de cadascun dels actors implicats.

Aquestes 4es Jornades serviran per tractar aquestes qüestions i moltes d’altres es podran seguir en línia els dos dies a través de la plataforma Zoom (es facilitarà l’enllaç un cop feta la inscripció) i comptaran amb traducció simultània al castellà per aquelles intervencions que es realitzin en català o anglès. Així mateix, el dimecres 24 la jornada es realitzarà de forma presencial a la Sala d’Actes de l’edifici vèrtex del campus nord de la UPC (pl. Eusebi Güell, 6). Per les persones que assisteixin presencialment no hi haurà traducció simultània del català al castellà.

NOTÍCIES RELACIONADES