Publicat el dia

Més de 300 infants i joves participen en el concurs de dibuix del XXV Mes del Comerç Just

Amb motiu de la XXV campanya del Mes del Comerç Just a Catalunya, s’ha celebrat el concurs de dibuix per conscienciar sobre la importància del comerç just en la lluita contra l’explotació infantil, de gènere, i el canvi climàtic. La convocatòria del concurs ha rebut més de 300 dibuixos enviats per infants i joves de tot Catalunya, que han demostrat la seva creativitat amb obres que reflecteixen les desigualtats generades pel model de producció i consum convencional, així com l’alternativa que proposa el comerç just.

El jurat, format per diverses persones l’equip tècnic de LaCoordi i entitats vinculades al comerç just i a les finances ètiques, ha seleccionat les següents obres guanyadores en les dues categories d’edat.

Categoria A (de 5 a 8 anys):

  • Guanyador: Ivan, de 5 anys, de Tarragona, amb el dibuix titulat “Camí del Cacau”, que mostra les diferents etapes per les quals passa el cacau, des de la seva producció fins a la nostra tassa.

Algunes de les propostes finalistes de la Categoria A han estat:

Categoria B (de 9 a 12 anys):

  • Guanyadora: Arlet, d’11 anys i de l’Escola Vitxeta de Reus, amb el dibuix “Comerç Just, Comerç Injust”, que il·lustra l’impacte del nostre consum pel que fa a l’explotació infantil i l’alternativa que suposa el comerç just.

Algunes de les propostes finalistes de la Categoria B han estat:


Els guanyadors seran premiats amb 3 llibres infantils de comerç just, xocolata de comerç just i una bossa de cotó de comerç just. A més, els seus dibuixos seran publicats a la web de LaCoordi (www.lacoordi.cat) amb el nom, l’edat i el municipi dels artistes.

Els premis seran enviats a les biblioteques de referència dels guanyadors per facilitar-ne la recollida. Felicitem tots els participants pel seu talent i creativitat, i agraïm el seu compromís amb els valors del comerç just.

Per més informació i per consultar l’agenda d’activitats programades, podeu visitar www.jotrio.cat.

NOTÍCIES RELACIONADES