El Dia Mundial del Comerç Just se celebra a tot el món el segon dissabte de maig i el seu propòsit és visibilitzar les contribucions a la lluita contra la pobresa, l’explotació i el canvi climàtic a través del comerç just, així com donar a conèixer que una altra economia és possible, on les persones i el planeta estan per davant del benefici econòmic. A Catalunya, no sols se celebra durant un dia puntual, sinó que es realitzen activitats durant tot el maig: aquest any, celebrem la XXV edició del Mes del Comerç Just a Catalunya i impulsem un nou concurs de dibuix.

Bases de concurs:

El comerç just garanteix el respecte a les persones que han produït el cacau, el cafè o el sucre que consumim, i protegeix el medi ambient. Alguns exemples i idees: camperoles conreant cacau, infants a l’escola menjant xocolata de comerç just, símbols sobre l’equitat de gènere, la justícia social, etc. 

A les vostres biblioteques trobareu diversos llibres sobre la temàtica a la vostra disposició. Els llibres Haki i la papallona màgica, Nhu i la revolta de les camisetes xerraires i Això (no) és just són ideals per explicar el comerç just als infants. En aquest web (www.jugajust.org) podeu trobar el de la Haki en pdf i altres materials i jocs. També podeu consultar l’agenda d’activitats programades a diferents punt del territori al web www.jotrio.cat.

Aquesta activitat es fa amb col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la DIBA: