Publicat el dia

‘I was a sari’ visita Barcelona

El 30 de maig ens van visitar diverses representants de la iniciativa de comerç just I was a Sari, que produeix a l’Índia, i amb qui vam impulsar fa uns mesos la campanya col·laborativa Les vides que vestim. Amb motiu de la visita, vam organitzar una trobada de la directora de màrqueting d’I was a Sari, Niki Gómez amb diverses representants de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), entre elles la directora executiva Carme Gual. També van participar companyes de SETEM Catalunya, l’Associació Moda Sostenible Barcelona i Fashion Revolution Catalunya

En la reunió es va destacar el rol de les economies transformadores i la compra pública socialment responsable per tal de potenciar iniciatives que posen a les persones i el planeta al centre. Projectes com I was a Sari, que treballen als slums de Mumbai, mostren la importància d’una feina que garanteix salaris dignes, preu justos i aposta per la capacitació de les treballadores, a banda de l’oportunitat de reutilitzar la roba per donar-li una segona vida i reduir així residus i contaminació. Per últim, es va parlar del poder transformador que tenim com a consumidores per millorar les vides de persones arreu del món.

I was a Sari és una marca de moda sostenible amb seu entre Bombai i Milà que demostra que els negocis es poden fer d’una altra manera, posant les persones i el planeta al centre. Tenen present que la roba més sostenible és la que ja existeix, i així donen un altre vida als saris ja creats i/o de segona mà, comprats a mercats locals, que han estat “pre-estimats”. El 57% de les dones que treballen en aquesta entitat no han treballat mai abans, el 51% havien deixat l’escola abans dels 15 anys i el 36% estan a càrrec de tres o més infants. I was a Sari ofereix unes condicions de treball dignes, flexibles i amb llibertat per poder conciliar la vida familiar i laboral. També ofereix altres serveis com suport mèdic i financers i formacions. Treballen amb Oxfam Intermón Itàlia des de 2015.

Durant els dies que van estar a Barcelona les representats d’I was a Sari, també les vam acompanyar a conèixer diferents botigues de roba sostenible mapades a Pam a Pam, per explorar vies de col·laboració i la possibilitat de ser punts de venda del tèxtil del comerç just. Així vam fer una petita ruta per Velvet Bcn, Olokuti, la botiga d’Oxfam Intermón i Green Life Style, al barri de Gràcia.

Recordem que l’objectiu de la campanya Les vides que vestim, que tindrà continuïtat en els propers mesos, és visibilitzar les grans vulneracions de drets laborals i l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil i sobretot mostrar que existeixen alternatives ètiques i sostenibles. Compta amb el finançament de l’ACCD, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Més informació aquí.

I was a sari a Barcelona
I was a sari - Velvet bcn

NOTÍCIES RELACIONADES