Publicat el dia

VI Jornades de compra pública socialment responsable

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre 2023 se celebraran les VI Jornades de compra pública socialment responsable sota el títol: “La urgència d’una mirada global amb justícia social als processos de transició ecològica”.

En els últims anys, s’estan evidenciant els canvis extrems que està patint el planeta a causa de l’emergència climàtica. Els efectes d’aquesta situació tenen serioses conseqüències sobre els territoris d’arreu del món que experimenten sequeres, pluges torrencials, incendis, pujada del nivell dels oceans, afectacions a la salut per les temperatures o la contaminació, desplaçaments massius de pobles afectats pels desastres naturals o per la incapacitat de permetre’s la sobirania alimentària, entre moltes altres. L’accés a fonts d’aigua potable és també cada vegada més Escàs i afecta especialment les poblacions en situació de més vulnerabilitat del planeta.

Des de les institucions supranacionals i locals, fins a les organitzacions de base de tot el món, es considera fonamental enfrontar la descarbonificació de les economies. No obstant això, la transició ecosocial amb justícia global exigeix una mirada inclusiva i més exigent en la responsabilitat històrica i planetaria del nord global.

Aquestes VI Jornades de compra pública socialment responsable estan orientades a presentar un context general de les oportunitats normatives actuals que poden servir per garantir el compliment dels drets humans i del medi ambient en les cadenes de valor. També per fer una crida a les administracions públiques i a la ciutadania sobre la importància que té posar la mirada, des de la coherència de polítiques, als processos de transició ecològica que s’estan proposant des del nord global.

Aquestes 6es jornades són organitzades pel Grup de Compra Pública Socialment Responsable de Catalunya – GCPSR. El grup està compost per organitzacions de la societat civil que promouen la justícia global, universitats i diverses institucions de Catalunya, totes preocupades pel respecte als drets socials, humans i ambientals en la cadena de subministrament dels productes que compren les administracions públiques, ja que és en les primeres fases de la cadena de valor (extracció de matèries primeres, confecció, fabricació) on es produeixen la major part de vulneracions de drets (laborals, socials i ambientals).

Podeu consultar el programa complet i inscriure-us-hi aquí.

NOTÍCIES RELACIONADES