Publicat el dia

Naterra: producció local amb valors del comerç just

La cooperativa terrassenca Alternativa3, membre fundadora de LaCoordi i especialitzada en cafè, xocolata i sucre, estrena una nova gamma de productes sota el nom de Naterra, aquesta vegada, produïts a Catalunya seguint els valors del comerç just i l’economia solidària.

Tenint en compte que Catalunya ha perdut el 40% de la pagesia professional en 20 anys, la missió de Naterra reactivar l’economia rural a través de cooperatives socials agroecològiques, garantint la preservació de les pràctiques agrícoles tradicionals i combatent al mateix temps la despoblació rural. Per això, la seva filosofia es basa en el comerç just i l’economia solidària, que garanteixen el respecte dels drets laborals, socials i mediambientals en tota la cadena de producció i subministrament.

El producte estrella de Naterra és el seu oli d’oliva verge extra de pergil afruitat mig-alt, procedent exclusivament d’oliveres de la varietat Arbequina. Destaquen també les seves olives arbequines, en camamilla, verdes, negres, amb un toc picant i les seves cremes per a untar com l’olivada, rica en antioxidants i vitamina E.

Naterra també comercialitza cogombres envinagrats i dolços i agres i una varietat d’opcions fermentades com ara ara pastanaga, fonoll, remolatxa, col blanca fermentada i Kimchi; el VeggieHoney, un substitut de la mel lliure apte per a vegans i quefir d’aigua disponible en dos sabors, llimona i menta i gingebre.

A LaCoordi desitgem que aquesta nova iniciativa reforci la producció local transformadora i la pagesia catalana que la impulsa!

NOTÍCIES RELACIONADES