Publicat el dia

Diem #NoBlackFriday amb una desfilada de roba sostenible a la Plaça de Catalunya de Barcelona

Pel Black Friday es multiplica per 7 el consum a l’Estat espanyol, especialment el de productes tèxtils i calçat. En el marc d’aquesta pràctica comercial, juntament amb  la cooperativa Opcions organitzem el proper divendres 24 de novembre la campanya #NoBlackFriday, per fomentar el consum responsable de roba.

Algunes dades sobre la indústria tèxtil que cal saber

La vida útil d’una peça de roba ha disminuït un 36% en els últims 15 anys i es preveu que durant els propers 10 anys el consum de roba augmentarà un 63%. 

Amb tot, es calcula que la indústria de la moda genera més gasos d’efecte hivernacle que els vols internacionals i el comerç marítim globals, que allibera mig milió de tones de microfibres a l’oceà cada any i que cada any usa 93.000 milions de metres cúbics d’aigua, quantitat suficient per a satisfer les necessitats de consum de cinc milions de persones, segons l’informe Una nova economia pels tèxtils, elaborat l’any 2017 per la Fundació Ellen MacArthur.

Hi ha alternatives

Cada vegada hi ha més marques i dissenyadores de moda que fan roba sostenible. A la desfilada del 24 de novembre, a ritme de hip-hop, hi participaran més 30 noms del disseny de moda català, entre els quals destaquen la dissenyadora gironina Irene Bosc, la marca Punt de Mel de Sabadell, el col·lectiu Metzineres de Barcelona o la marca tarragonina Llueix Vida Rural. Totes aquestes marques de moda sostenible es poden trobar a La Zona, el mercat de consum conscient que té en compte l’impacte ambiental i en les persones. 

A la desfilada ballada freestyle també hi participaran vint-i-cinc models provinents de les escoles de dansa de Barcelona Fresh Company, Blackout Dance School, Freestyle Dance Center, Step BCN Dance School i l’escola Stage

I recordeu que podeu sumar-vos al flashmob previ a la desfilada seguint els passos que trobareu aquí.

Programa

Opcions convoca la ciutadania a assistir a la desfilada #NoBlackFriday que tindrà lloc el proper 24 de novembre, a les 18.40 h, a la Plaça de Catalunya de Barcelona, així com a les accions reivindicatives que la precediran:

  • 17:00- Black Tour, una ruta pels comerços de roba amb males praxis ambientals i/o socials, organitzat per SETEM Catalunya
  • 18:30 h – Flashmob, amb una coreografia de la cançó Futur just: diem #NoBlackFriday
  • 18:40 h – Desfilada ballada freestyle amb roba de marques sostenibles i ètiques
  • 19:00 – Fi de l’acte

NOTÍCIES RELACIONADES