Publicat el dia

Torna el mes del comerç just

Amb el maig, torna el Mes del Comerç Just, un mes en què nombroses organitzacions de diferents punts Catalunya se sumen a organitzar activitats per promoure un model econòmic just amb les persones i el medi ambient.

Es tracta ja de la XXIV edició d’aquesta campanya col·lectiva sota el lema “I tu, què tries?”. Un any més, ens interpel·la a buscar un consum més crític, just i ètic, recordant que totes les decisions de consum tenen repercussions locals i globals, socials i ambientals.

Tot i que el Dia Mundial del Comerç Just és el segon dissabte de maig, durant tot el mes hi haurà una programació molt variada que inclou fires, tallers, taules rodones o accions de carrer a diferents pobles i ciutats. L’acte central serà el 13 de maig a les 12 h a la Plaça Comercial de Barcelona: una acció col·lectiva al carrer centrada en la coreografia i la cançó de hip hop Futur Just

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca la implicació de més de 100 biblioteques públiques, fruit del projecte Biblioteques sense fronteres, impulsat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, i del treball conjunt amb la Diputació de Barcelona. Fruit d’aquesta darrera col·laboració, també s’han sumat a la programació diversos mercats municipals.

Esperem que us engresqui la proposta i participeu en alguna de les activitats o fent d’altaveu dels missatges al voltant del comerç just a les xarxes amb el hashtag #JoTrioComerçJust!

NOTÍCIES RELACIONADES