Publicat el dia

10è aniversari de la tragèdia del Rana Plaza

El 24 d’abril d’enguany farà deu anys que es va ensorrar l’edifici Rana Plaza a Bangladesh en què van morir 1.138 persones i més de  2.500 van resultar ferides. Les persones que treballaven a les cinc fàbriques de confecció de l’edifici Rana Plaza sabien que l’estructura era insegura -ho havíen denunciat als seus superivors-, i havien estat evacuades el dia anterior. Però sota amenaces de perdre un mes de salari i sense un sindicat que les representés, es van veure obligades a entrar-hi igualment.

Sumant molts esforços internacionals, es va aconseguir que les víctimes del Rana Plaza rebessin indemnitzacions encara que moltes empreses s’hi negaven, i que 200 marques de moda signessin l’Acord Internacional de Seguretat en la Indústria Tèxtil. 

Suma’t al clam mundial perquè Levis, Ikea, Amazon i Decathlon també el signin i firma la petició.

Amb motiu del desè aniversari se celebraran accions commemoratives el 24 d’abril de 2023. A Barcelona, de la mà de la campanya Roba Neta coordinada per SETEM Catalunya, LaCoordi i Fashion Revolution organitzem un homenatge a les 11h a Arc de Triomf. Les activistes col·locaran una lona amb els noms de les 1.138 persones que van morir a l’esfondrament del Rana Plaza, i compartiran flors i espelmes, abans d’un minut de silenci. L’homenatge anirà acompanyat de música en directe i una performance. També hi haurà espai per la reivindicació amb pancartes i un manifest.

Mai Més Rana Plaza

NOTÍCIES RELACIONADES