Publicat el dia

Les mesures de política municipal de la XES

Per tal que l’ESS sigui una realitat majoritària cal el compromís dels partits polítics i de les administracions públiques. Ja s’acosten les eleccions municipals a Catalunya i és per aquest motiu que la XES ha editat el document ‘Aposteu de debò per l’economia social i solidària al vostre municipi (2023-2026)’, en el qual hem col·laborat aportant la mirada per la justícia global.

Entre d’altres, trobareu un apartat sobre com fer efectiu un sistema local de finances ètiques, criteris concrets per dur a terme una compra pública responsable amb perspectiva global (per exemple, promovent el comerç just) o una proposta per incloure a les aules el treball del consum responsable i els valors del cooperativisme i l’ESS.

Així doncs, el document és una guia pràctica on els partits i representants públics trobaran una bateria de mesures per situar l’economia social i solidària al centre de les polítiques per construir un nou model socioeconòmic des dels municipis que respecti les persones i el medi ambient.

El podeu consultar aquí.

mesures XES

NOTÍCIES RELACIONADES