Publicat el dia

Defensem VIOME

Des de fa una dècada, VIOME és l’única fàbrica autogestionada a Grècia, els i les treballadores de VIOME van posar en marxa la producció de detergents ecològics a la fàbrica abandonada per la patronal.

Alhora, la fàbrica ocupada s’ha convertit en un espai important de lluita, creativitat i cultura: mercats autònoms, reunions de treballadors/es de fàbriques recuperades i projectes cooperatius de tot el món, la primera clínica obrera de Grècia, festivals, intervencions artístiques, actes teatrals, projeccions de pel·lícules, concerts, esdeveniments polítics, accions de solidaritat amb refugiats i migrants.

Malauradament, avui l’autogestionada VIOME corre més perill que mai. A través de procediments opacs, els terrenys de la fallida Philkeram, empresa matriu de VIOME, s’han venut a un fons especulatiu de Sud-àfrica.

Una reivindicació constant de la nostra lluita ha estat la separació de la part de VIOME de la resta de la propietat de l’empresa matriu, i la cessió a la cooperativa de treballadors i treballadores, a qui l’antic patró continua devent milions d’euros de salaris i indemnitzacions. Malauradament, cap govern, de cap signe polític, ha satisfet la nostra demanda. Mentre tots afirmen donar suport a la feina i l’activitat econòmica, a la pràctica liquiden el terreny sense respectar el suport dels treballadors i treballadores.

Els treballadors i treballadores de VIOME i el moviment de solidaritat manifestem que romandrem a la fàbrica, que la producció continuarà per qualsevol mitjà, fins i tot si el capital i l’Estat ens envien a la policia. No importa quantes vegades ens expulsin, tornarem a entrar. Perquè aquest lloc és la nostra vida i forma part integral de les lluites socials de Tesalonika!

En el marc de la setmana internacional de solidaritat amb VIOME i davant dels atacs que posen en perill una experiència d’èxit i de manteniment dels llocs de treball durant més de 10 anys les entitats catalanes sotasignants donem suport a la lluita de les treballadores de VIOME per mantenir l’autogestió de la cooperativa :

  • XES (Xarxa d’Economia Solidària) de Catalunya.
  • IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya).
  • Llegat Jaume Botey.
  • CASAL.
  • LaCoordi – Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
  • Casa de la Solidaritat.

Per una Economia per la Vida! Fora especulació dels terrenys de VIOME! Per l’autogestió!

#defendViome

NOTÍCIES RELACIONADES