Publicat el dia

Manresa és reconeguda com a primera ciutat catalana pel comerç just

Manresa ha rebut el segell de Ciutat pel Comerç Just, una distinció atorgada pel programa internacional Fair Trade Towns, que ha impulsat una xarxa de 2.200 ciutats a tot el món, de més de 30 països, compromeses amb el comerç just i un model de vida sostenible i justa. Es tracta de la primera ciutat a Catalunya en rebre aquest reconeixement. La candidatura de Manresa ha estat impulsada per la Taula de Comerç Just, d’on forma part l’Ajuntament i diferents entitats, i ha rebut el suport de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya (LaCoordi).

Entre els aspectes que s’han valorat per obtenir el segell, hi ha, entre d’altres, la presència a Manresa d’una vintena d’establiments que ofereixen productes de comerç just; l’existència de compres i contractes de l’Ajuntament que tenen en compte aquests productes; els actes de sensibilització organitzats en una vintena de centres educatius de Manresa i una programació estable d’activitats anuals a la ciutat per conscienciar sobre aquesta temàtica.

L’obtenció del segell ha estat anunciat avui en roda de premsa pel regidor de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki el Bachir; per la responsable tècnica de La Coordi, Anna Bardolet Dilme; i per representants de la comissió permanent del Consell Municipal de Solidaritat, Pilar Tresserra i Glòria Pérez.

L’anunci coincideix amb la campanya “Temps de canvi” a Manresa, per sensibilitzar sobre la pau i el consum conscient, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans, i que inclou diferents actes al carrer al llarg d’aquesta setmana per conscienciar sobre el comerç just i el consum conscient.

A LaCoordi estem molt contentes amb la notícia i esperem que serveixi d’inspiració perquè altres municipis catalans sesumin a la xarxa reforçant el seu compromís amb el comerç just. En aquest cas, hem pogut acompanyar el procés d’acreditació i hem assessorat l’Ajuntament de Manresa en els diferents criteris que inclou el segell: avançar en la línia de compra pública ètica; u­bicar punts de venda que incloguin productes de comerç just; oferir activitats de sensibilització als centres escolars; impulsar el comerç just entre el segon sector i el teixit associatiu; i crear una taula al municipi per a promoure la temàtica.

Podeu llegir més sobre el procés d’acreditació del reconeixement i del suport i l’acompanyament fet des de LaCoordi aquí.

Manresa, ciutat pel comerç just

NOTÍCIES RELACIONADES