Publicat el dia

Contra la violència a les fronteres

Mostrem tot el nostre suport a la manifestació per denunciar la massacre a Melilla del passat 24 de juny i la violència a la frontera dels governs d’Espanya i el Marroc.

Exigim:

→ Investigació independent que aclareixi les morts ocorregudes; així com, la reparació de les víctimes (identificació, repatriació i informació a les famílies).

→ L’accés a una sanitat de qualitat i una atenció especialitzada a les persones ferides.

→ Finalització de les devolucions en calent i derogació, per part dels grups parlamentaris, dels rebutjos a frontera a la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana.

→ La protecció, garantia i mecanismes de monitorització dels Drets Humans a tota la Frontera Sud, respectant els acords internacionals, especialment l’Estatut de les Persones Refugiades, i atenent la particular vulnerabilitat de les menors.

→ Transparència en relació amb la “nova etapa” de partenariat entre Espanya i el Marroc; així com en què es gasten els diners que rep el Marroc de la UE i Espanya.

→ Establiment de vies legals i segures i derogació de la Llei d’estrangeria.

Per això, us animem a sumar-vos al manifest i a les diverses convocatòries organitzades arreu del territori l’1 de juliol a la tarda. 

NOTÍCIES RELACIONADES