Publicat el dia

Col·labora en la recerca sobre grups de consum i comerç just

Per apropar el comerç just als grups i cooperatives de consum local i agroecològic, estem impulsant una recerca amb les companyes de L’Aresta i l’Economat del Camp.

Per fer-ho, estem difonent una enquesta per conèixer quins productes internacionals s’adquireixen des dels grups i cooperatives de consum, i quins criteris i quines garanties tenen, per explorar noves possibilitats de treball conjunt entre els sectors del consum agroecològic i el comerç just, la finances ètiques i altres organitzacions que treballen el comerç internacional i la justícia global.

Tot i que és important consumir productes de proximitat i temporada, hi ha alguns productes com el cafè, el cacau i el sucre que no es poden conrear a prop o bé que, el fet de fer-ho, té impactes més negatius que importar-los d’altres països. Per això, és important l’aposta pel Comerç Just, que té com a objectiu establir unes relacions comercials justes entre persones consumidores i productores en l’àmbit internacional, respectant els drets humans i els drets laborals, contribuint al desenvolupament de les comunitats locals i vetllant per la producció sostenible i la protecció del medi ambient. Com que són productes amb cadenes de producció molt llarga, no es poden fiscalitzar des d’aquí, i per això existeixen les certificacions i segells.

L’enquesta dura 5 minuts i es divideix en 3 blocs: consum, grau de sensibilització i informació sobre el vostre projecte. Si formeu part d’algun grup o cooperativa de consum, siusplau, cliqueu-hi!

Magatzem cafè comerç just Alternativa3

NOTÍCIES RELACIONADES