Publicat el dia

Taula rodona: Women Fashion Revolution

Dona i tèxtil històricament ha estat un binomi habitual… i segueix sent-ho!

Dimarts 19 d’abril a les 19 h parlem del paper de les dones a la indústria tèxtil convencional i de diferents projectes de comerç just que, sovint amb el suport de les finances ètiques, impulsen organitzadores productores amb polítiques de gènere emancipadores. Serà una sessió presencial per a l’alumnat de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny i retransmessa en directe des del nostre canal de youtube).

A l’acte, organitzat per LaCoordi, Moda Sostenible Barcelona i la BAU, hi participaran:

  • Leonor Garcia. Responsable de la unitat d’impacte de comerç just d’Oxfam Intermón, implicada en el projecte Veraluna de roba de comerç just, que treballa amb organitzacions de l’Índia per empoderar-les i millorar les condicions de vida de les comunitats productres.
  • David Díaz de Quijano, responsable d’Oikocredit Catalunya, entitat de finances ètiques que inverteix en projectes de països del Sud Global, com ara d’energies renovables, comerç just o impulsats per dones. Alguns dels seus projectes finançats són de tèxtil sostenible, com el cas de les dissenyadores de moda a Costa de Ivori.
  • Miriam Ponsa, dissenyadora. Ofereix una col·lecció de roba d’autor 100% produïda a Catalunya pensada per a dones que valoren el disseny i la comoditat en el seu dia a dia, amb models que representen la diversitat femenina.
  • Josep Pagà, professora de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny i director de producte en el màster ADE, investigador i dissenyador en el FabLab Tèxtil de l’IAAC. Director i dissenyador de vestuari per a la companyia de dansa BAAL i dissenyador i patronista per a petites marques emergents.

Podeu seguir la sessió en aquest enllaç i consultar la resta d’activitats de la campanya Les vides que vestim del 19 al 28 d’abril aquí.

NOTÍCIES RELACIONADES