Publicat el dia

Celebrem el dia mundial del comerç just amb una coreografia participativa al carrer 

Aquest dissabte 13 de maig al matí s’ha realitzat una coreografia participativa amb alumnes de diferents escoles de dansa de Catalunya per commemorar el dia mundial del comerç just. Amb aquesta acció col·lectiva, s’ha volgut mostrar a través de la música reivindicativa que podem apostar per un consum respectuós amb les persones i el planeta, tant en l’àmbit local com global.

La cançó que s’ha ballat, Futur Just, ha estat escrita i composada per un grup de joves d’entre 12 i 25 anys amb el suport d’Elisa Rap, Vinnie Kairosi i Mailén Giovagnoli, de la companyia La Fresh Company, fruit d’una formació sobre economia crítica.

L’acte s’emmarca en la XXIV edició de la campanya que impulsem anualment per promoure el comerç just i que enxarxa entitats, escoles, universitats, biblioteques, comerços, mercats, cooperatives i institucions públiques. Enguany, sota el lema “I tu, què tries?”, animem les consumidores a triar productes de comerç just si comprem cafè, cacau o sucre, aliments que formen part de la nostra dieta però que no es produeixen a Catalunya: la certificació de comerç just garanteix un tracte just i digne amb les productores del Sud global, lamentablement una gran diferència amb el comerç convencional.

Durant tot el mes de maig, nombroses organitzacions de diferents punts de Catalunya s’han sumat a la celebració d’aquesta data  amb programacions molt variades (fires, tallers, taules rodones, contacontes, etc.).

Tota la campanya té el suport de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

NOTÍCIES RELACIONADES