Publicat el dia

Canviar l’educació per canviar el món

El pròxim 15 d’abril participem a la jornada educativa “Canviar l’educació per canviar el món. Com responem als reptes globals?” organitzada per Lafede.cat, on es presentarà una nova caixa d’eines d’Educació per la justícia global: dues guies, un webmapa i experiències educatives.

Aquesta trobada, que se celebra des del 2015 i té caràcter biennal, és un dels espais més importants d’actualització teòrica i pràctica del discurs educatiu d’entitats, administracions i educadors i educadores compromesos amb la justícia global. Està impulsada per un grup motor format pels departaments d’educació i cooperació de diferents administracions i entitats com l’Escola Lliure del Sol, el Centre Promotor d’APS, Escoltes Catalans i la mateixa federació, que s’ha mantingut actiu malgrat la pandèmia i no ha volgut desaprofitar l’actual moment de crisi global per organitzar una jornada que mostri els avenços aconseguits i posi de relleu la necessitat d’educar en la interdependència i la ecodependència.

A més, durant la jornada tindrà lloc un diàleg entre Digna Couso i la Carmen Aliaga que, amb una doble mirada nord-sud, parlaran del rol de l’educació davant les múltiples crisis globals. La Digna és física i directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica, i treballa amb professorat per dotar l’ensenyament científic d’una visió crítica i de valors. Per la seva banda, la Carmen, és antropòloga i ecofeminista boliviana i treballa amb dones indígenes en projectes d’educació popular feminista per entre d’altres, recuperar els sabers de les dones.

Podeu consultar el programa complet de la jornada i inscriure-us-hi aquí fins al 14 d’abril.

NOTÍCIES RELACIONADES