Publicat el dia

121 municipis s’uneixen al Mes del Comerç Just

Més de 155 biblioteques i 50 centres educatius organitzen actes per promoure el comerç just i la justícia global aquest mes de maig en la 25a edició d’aquesta commemoració.

L’acte central tindrà lloc a Barcelona el 16 de maig a la Biblioteca Gabriel García Márquez amb la participació de Laura López, de la productora de sucre de canya Manduvira, de Paraguai.

El proper mes de maig, nombroses organitzacions de diferents punts Catalunya se sumen a la celebració del Mes Mundial del Comerç Just per promoure un model econòmic just amb les persones i el medi ambient. En concret, 121 municipis (65 de Barcelona, 28 de Tarragona, 14 de Girona i 14 de Lleida) organitzaran fires, tallers, taules rodones o accions de carrer a diferents pobles i ciutats per reivindicar que tenim al nostre abast alternatives econòmiques que posen les persones i el planeta al centre.

Es tracta ja de la XXV edició d’aquesta campanya col·lectiva que enxarxa entitats, escoles, universitats, biblioteques, comerços, mercats, cooperatives i institucions públiques. Un any més, sota el lema “I tu, què tries?” ens interpel·la a buscar un consum més crític, just i ètic, recordant que totes les decisions de consum tenen repercussions locals i globals, socials i ambientals.

Tot i que el Dia Mundial del Comerç Just és dia 11 de maig, durant tot el mes hi haurà una programació molt variada amb 154 biblioteques i 49 centres implicats d’arreu de Catalunya, 17 mercats municipals a més de la creació de 203 racons de lectura de comerç just.

La Biblioteca Gabriel García Márquez serà l’escenari de l’acte central del Mes del Comerç Just 2024, que tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 10h. L’esdeveniment, d’entrada oberta i gratuïta, comptarà amb la participació de Laura López, representant i filla dels fundadors de Manduvira, una cooperativa productora de sucre de canya orgànica al Paraguai. López conversarà amb la periodista del Diari ARA Sònia Sánchez sobre els impactes del comerç just a les productores i les seves comunitats.

Laura López, membre destacada de Manduvira, compartirà la història i els reptes d’aquesta cooperativa que ha demostrat com el comerç just pot transformar vides i entorns, posant les persones al centre de la seva feina. A més de la seva participació en l’acte central, López estarà present a diversos municipis de Catalunya per participar en col·loquis oberts amb la ciutadania: el 6 de maig a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, el 7 de maig a La Peixateria de Mataró, el 8 de maig a les 18 h a la Biblioteca Municipal Josep Picola de Sant Joan de les Abadesses, el 9 de maig a les 18 h a la Biblioteca Pública de Lleida, el 13 de maig a  Fem Cadena de Tàrrega i el 17 de maig a les 19 h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Per a més informació sobre la campanya o petició d’entrevistes amb Laura López o membres de LaCoordi, contactar amb comunicacio@lacoordi.cat.

NOTÍCIES RELACIONADES