Publicat el dia

El Cafè Ciutat ja té imatge nova!

Més de 500 persones han votat la seva gràfica preferida i ja podem anunciar que el cafè de comerç just té un embalatge nou que posa en valor el paper de les persones productores.

Com cada any, al mes de maig celebrem el Dia Internacional del Comerç Just i, aquest 2021, vam aprofitar per llançar una campanya participativa per decidir la nova imatge del Cafè Ciutat, un projecte que reforça el vincle local amb diferents comunitats productores de cafè de comerç just de diferents països del sud.

Actualment, onze municipis hi participen (Argentona, Cabrils, Calella, El Prat de Llobregat, Igualada, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Montornès, Sant Adrià, Terrassa) i els departments de cooperació i solidaritat dels diferents ajuntaments -assessorats pels de comunicació- s’han implicat en tot aquest procés de canvi per donar una nova empenta als productes de comerç just donant-los a conèixer entre públics més amplis de la ciutadania.

Així, de la mà de la cooperativa La Pera, membre de la XES, vam desenvolupar dues propostes finalistes que es van portar a votació. Dels 577 vots efectuats (recollits mitjançant el nostre web, la plataforma decidim en alguns municipis i espais presencials de venda local, com ara els mercats) 143 han estar per l’opció A i 434 per la B. La majoria de les observaciones extra que les votants han fet sobre l’opció guanyadora, posaven èmfasi en la necessitat de fer visibles les persones -i les condicions laborals- que hi ha darrere dels productes que consumim. En paraules de la dissenyadora, “El packaging ens explica una història. Fem un recorregut del procés del cafè des de la collita fins a la nostra tassa. Utilitzant la il·lustració per fer un disseny més humà i amb personalitat, destaquem el treball digne de les persones i les relacions amb la gent, ja que és Comerç Just. D’una manera més subtil i separat amb la franja negre del nom de la ciutat, dividim el packaging amb Nord i Sud com a metàfora de la productora i la consumidora”. El comerç just, segueix deu principis que garanteixen aquesta dignitat en el treball però també el respecte mediambiental, l’equitat de gènere o la democràcia en la presa de decisions. Podeu aprofundir-hi aquí.

Estem molt satisfetes perquè el resultat és la suma d’un munt d’esforços col·lectius i de la implicació de votants de franges d’edat molt diferents però amb un valor en comú: el consum conscient per fomentar la justicia global. Durant els propers mesos, durem a terme una segona fase per concretar el disseny abans d’enviar a impremta i esperem que abans de finals d’any tingueu a l’abast el cafè de comerç just de la vostra ciutat amb el nou paquet. Us deixem un enllaç amb els punts de venda on els podreu trobar (a la part inferior de la pàgina). 

Gràcies a totes, seguim impulsant plegades el comerç just! 

NOTÍCIES RELACIONADES