Publicat el dia

Vuit anys de la tragèdia del Rana Plaza

Han passat 8 anys de la tragèdia més gran de la indústria tèxtil: el 24 d’abril de 2013 es va esfondrar a Bangladesh l’edifici-fàbrica Rana Plaza on van morir 1134 treballadores i més de 2000 van resultar ferides. Fruit de la pressió a les grans empreses internacionals, es va aconseguir signar un acord vinculant sobre seguretat i contra incendis, que ha permès millorar les condicions de moltes fàbriques, així com la formació de les treballadores. Ara, però, aquest corre perill perquè les grans marques no asseguren la seva continuïtat.

Us animem a mobilitzar-nos amb la Campanya Roba Neta i a consultar el nou web internacional que s’ha estrenat amb motiu de l’aniversari de la tragèdia, en què podreu adeeçar missatges directes a les grans marques per pressionar-les a renovar l’Acord.

Avui publiquem un article a Catalunya Plural en homenatge a les víctimes, apuntant les pràctiques habituals de la fast fashion i visibilitzant les alternatives de roba sostenible que tenim a l’abast. El podeu llegir aquí: “Vuit anys després de l’esfondrament del Rana Plaza, revisem els nostres armaris?”.


A la foto, la mare de Rina, una de les treballadores de 18 anys desapareguda en l’ensorrament el dia de la tragèdia. Savar, Dhaka, Bangladesh. Crèdits: Taslima Akhter.

NOTÍCIES RELACIONADES