Publicat el dia

Un treball sobre comerç just premiat als Premis d’Economia Social

L’alumna Ona Fort Canal del grau Ciència i tecnologia dels aliments de la UAB ha estat guardonada per la seva recerca sobre el cafè de comerç just amb el 2n premi als treballs de grau dels Premis d’Economia Social impulsats per la Generalitat de Catalunya i organizats per la Fundació Roca i Galès.

Aquests premis tenen la finalitat de reconèixer treballs acadèmics teòrics i pràctics (de fi de grau, fi de màster o fi de postgrau) sobre l’economia social i cooperativa que posin en valor noves maneres de produir, gestionar i consumir. En aquesta 8a edició s’han s’han presentat 40 persones, mostra que la recerca en economia social i cooperativa a les universitats està més viva que mai.

L’Ona Fort Canals i el seu treball sobre el cafè de comerç just com a alternativa pel sector de l’hostaleria ha rebut el 2n premi de la categoria treballs de fi de grau. El jurat va destacar el seu treball de camp entrevistant diversos negocis per abordar les dificultats de comercialització del cafè de comerç just en bars i restaurants.

El premi al millor treball de final de grau ha estat entregat a Joel Solé Lamich, de la Universitat de Girona, per aprofundir en l’hegemonia cultural en la producció d’audiovisuals de ficció i documental a Catalunya. I, pel que fa al primer premi al millor treball de final de màster, ha anat cap a la Universitat de Barcelona de la mà de Marc Rios Zambrano i el seu estudi sobre l’aproximació comunitària a la transició energètica amb un estudi envers les comunitats energètiques.

Comptant el de l’Ona Fort, la UAB s’ha emportat cinc dels set premis totals: el primer premi al millor treball de postgrau, per l’anàlisi sobre la creació d’una agència d’intermediació immobiliària i administració de finques a Sabadell, de Pol Tintó Selvi; els dos segons premis als millors treballs de postgrau pel projecte de creació de cooperatives de serveis per a la gestió d’un obrador compartit de productes agroalimentaris, de Núria Bisquert Font; i l’estudi sobre economies de resistència migrant per a enfrontar-se a la crisi ecosocial, de Lina Ruiz Montañez.

El premi especial de l’edició 2024 ha estat pel treball sobre salut mental ‘La revolució psicològica’, d’Ivan Rivera Villoria, estudiant del postgrau en economia social i solidària de la UAB.

NOTÍCIES RELACIONADES