Per estendre un model econòmic just per a totes, el consum conscient i transformador s’ha de dur a terme tot l’any, si bé és cert que al Nadal acostumem a trobar-nos amb les persones que estimem al voltant d’una taula i, sovint, ens fem regals. Perquè siguin útils i respectuosos amb les persones i el planeta, us fem algunes propostes d’entitats membres de LaCoordi:

Alternativa3

La cooperativa Alternativa3 ha preparat lots nadalencs que inclouen cafè xocolata te o sucre de comerç just, tasses i ampolles de materials sostenible, o bosses de roba fetes a Fair Gift, una cooperativa de dones situada a l’Índia. Feu un cop d’ull aquí.

Intermon Oxfam compta amb un gran catàleg amb diversitat de productesde cara a les festes ha preparat una versió nadalenca amb regals solidaris, que inclouen productes de proximitat amb impacte positiu a prop nostre i productes de comerç just vinculats als Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) amb un impacte positiu global, així com envasos reutilitzables fets amb materials sostenibles.

Dinerètic

I si voleu aprofitar el final d’any per fer bons propòsits i animar la gent del vostre entorn a fer-los, us proposem fer el pas definitiu cap a les finances ètiques: iniciatives amb operativa bancària o cooperatives de crèdit on dipositar els nostres diners sabent que tindran un impacte positiu a la societat. Consulta Dinerètic, el catàleg de les finances ètiques!