Publicat el dia

Nova guia internacional de segells de Comerç Just

Consulta la nova guia internacional de segells de Comerç Just, on s’explica a les consumidores qui i com es garanteix que els productes de Comerç Just compleixen els seus principis.

Davant la crisi ecològica i social, cada vegada més persones són conscients de l’impacte que el seu consum té a nivell humà, econòmic i mediambiental, i decideixen actuar a través d’una compra més responsable. Davant d’això, la guia pretén facilitar la identificació dels productes que realment són de Comerç Just i evitar la confusió davant la proliferació d’altres segells de desenvolupament sostenible o d’iniciatives d’empreses multinacionals. La guia també està dirigida a professionals de sector i organismes públics, per tal de facilitar la decisió de compra o licitació d’aquests productes.

Els segells de Comerç Just són elements identificatius (logotips) impresos en l’envàs del producte i que certifiquen que en la seva elaboració s’han complert els 10 principis fonamentals. D’aquesta manera, les certificacions reforcen la credibilitat per part de la ciutadania en el Comerç Just i afavoreixen la seva visibilitat. A més, constitueixen una eina important per aconseguir els objectius que persegueix aquest moviment: generar canvis en el comerç per aconseguir més justícia econòmica, garantir el respecte dels drets humans i laborals, i la protecció de l’entorn.

La guia analitza les 8 principals certificacions de Comerç Just existents en el mercat internacional. De cadascuna d’elles descriu les seves característiques principals, els criteris econòmics, socials, de governança i mediambientals que avaluen, els requisits exigits i les mesures de control que duen a terme.

La publicació es completa amb una anàlisi de les iniciatives més destacades de l’anomenat Comerç Just “local”, és a dir, aquelles dutes a terme en diferents països que adopten els valors del Comerç Just a l’elaboració i distribució de productes dins de cada país. Finalment, la Guia examina alguns segells de desenvolupament sostenible i iniciatives promogudes per les multinacionals. La Guia internacional de segells de Comerç Just ha estat elaborada per la Plataforma Francesa de Comerç Just, Fair Word Project, fairness i Fòrum Fairer Handel. L’edició en castellà ha comptat amb finançament de la Comissió Europea, en el marc de el projecte «Trade Fair, Live Fair», i coordinada per la Coordinadora Estatal de Comercio Justo, de la qual formem part.

NOTÍCIES RELACIONADES