Les consumidores tenim poder. Les decisions diàries que prenem tenen repercussions locals i també globals. Podem transformar el món en què vivim. Si reivindiquem un consum més just, podem avançar cap a un model que posi la vida al centre. Cal pensar el que comprem, i comprar com pensem. 

Avui volem reivindicar que des dels moviments de Comerç Just ens organitzem per produir i comercialitzar assegurant uns pilars bàsics compartits amb les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària: les pràctiques comercials justes; salaris justos i dignes per a les treballadores; l’eliminació del treball forçós i infantil; l’erradicació de la discriminació, l’assoliment de la igualtat de gènere i la llibertat d’associació; bones condicions de treball; el desenvolupament de capacitats; el respecte al medi ambient, la generació d’oportunitats per a productores desfavorides i la transparència i responsabilitat en els processos de fabricació i comercialització. 

Com a consumidores i ciutadanes, també tenim el dret a exigir responsabilitats als governs i als bancs davant les grans empreses que no respecten les persones i el medi ambient, i demanar-los que apostin per les alternatives econòmiques t que contribueixen a un món més just i també més pacífic. Enguany, més que mai, cal recordar que 3 de cada 4 armes al món no existirien sense el finançament de la #BancaArmada. 

Sense obviar les desigualtats que també travessen la societat catalana i les limitacions que cadascuna pot tenir, és essencial recordar-nos que tenim el poder de triar un consum conscient que inclogui el Comerç Just i la banca ètica i, per tant, vetlli per unes relacions comercials justes per a totes les parts, contribuint a la Justícia Global. Que el nostre consum serveixi per caminar cap un món sense guerres on es respectin les persones i el medi ambient.

Aquest maig, passem-nos al Comerç Just!

Podeu adherir-vos a la campanya aquí.