Publicat el dia

#HemdeParlar

Ens hem adherit al manifest i la campanya #HemdeParlar impulsada per REAS RdR, Ecologistas en Acción, Futuro en común, Intermon i ATTAC de cara a les eleccions generals del 23 de juliol per col·locar al debat públic temes que considerem essencials. Ja som més de 100 entitats i més de 700 persones a títol individual! Podeu llegir el text sencer aquí.

Sí, hem de parlar. Millorar això nostre. Recuperar la il·lusió. Parlar del que és important, del que realment afecta a les vides i al benestar de les persones i del planeta que es va espatllant de manera alarmant. D’aquí poc tenim eleccions i votar és important, però la democràcia ha d’anar més enllà, i podem fer-ho.

Cada cop és més urgent que afrontem tot allò que de debò importa, malgrat que els debats electorals ho fan difícil ja que poques vegades se centren en els veritables reptes que afrontem com a humanitat: les enormes i creixents desigualtats, l’exclusió en què viuen alguns sectors -cada cop més- o la crisi ecològica i el patiment que causa i causarà.

A més, hem de saber capgirar aquest context de desinformació i de crispació que genera polarització social i en culpabilitza qui denuncia les causes dels problemes: migrants, ecologistes, feministes, moviments per l’habitatge i altres moviments socials, que per això són diana de l’extrema dreta i dels mitjans de comunicació.

També el model econòmic en allunya  de les solucions perquè, mentre la ciutadania vota cada quatre anys, els grans capitals ho fan cada dia a través dels mercats. Les grans empreses segueixen acumulant riquesa i poder mentre continuen exhaurint els recursos naturals, primant la retribució als accionistes per sobre del benestar social, modificant o desvirtuant propostes legislatives mitjançant la pressió institucional o manipulant l’opinió pública cap els seus interessos.

Per això, sí, a més de votar hauríem de parlar de temes que ens afecten i que estan quedant fora de les nostres converses. No hi ha dubte que cal parlar-ne perquè ens pot anar molt millor.

Segueix aquí.

NOTÍCIES RELACIONADES