Publicat el dia

Cicle formatiu: consum i producció sostenible
Les pautes de consum i producció de les nostres societats mantenen molt sovint, una tendència irreflexiva sobre el que fem i sobre tot sobre les conseqüències dels nostres actes.

Tot i les crides continues a tenir en compte els efectes sobre el planeta dels nostres hàbits, el cert és que el nostre ritme de vida basat en el consumisme està provocant una degradació mediambiental creixent i generant, al mateix temps, un increment de les situacions de desigualtat arreu del món. L’ONU ha advertit que de seguir al ritme actual, l’any 2050 necessitaríem tres planetes com el nostre per atendre la nostra demanda de recursos naturals.

El panorama és, doncs, preocupant. Davant d’aquesta realitat, els essers humans semblem tenir necessitats il·limitades davant un planeta amb capacitats limitades, cal pensar sobre que estem fent i sobre tot, que podem fer per a revertir la tendència.

És el que intentarem en aquest cicle, reflexionar, aportar dades, copsar la realitat i, mostrar que existeixen iniciatives en el marc de les economies transformadores que posen la vida de les persones i del planeta al centre. Ja són una realitat però, quantes més persones hi apostem, més accessibles per a totes seran. Perquè, tot i que hem d’exigir responsabilitats a empreses i governs, les consumidores tenim responsabilitats i també un gran poder de canvi.

Participem en aquest cicle coorganitzat entre L’H Espai de Debat i la Fundació Solidaritat UB. Presenta i modera el periodista i politòleg José María García-Pastor.

cicle-consum

NOTÍCIES RELACIONADES