Publicat el dia

Canviem les regles del joc: Demanem a la UE una llei que exigeixi responsabilitats a les empreses

Canviem les regles del joc! Donem suport a la crida per exigir responsabilitats i rendiment de comptes a les empreses a la Unió Europea!

En l’actualitat, les empreses operen impunement al voltant del món. Destrueixen el medi ambient, atempten contra els drets laborals i sindicals, expulsen les comunitats indígenes de les seves terres o donen suport formes modernes d’esclavitud. Les persones que s’enfronten als abusos empresarials a tot el món sovint són acomiadades dels seus treballs, empresonades o fins i tot desaparegudes.

La Comissió Europea finalment està preparada per considerar una nova llei que responsabilitzi les empreses pels seus impactes sobre les persones i el planeta. Aquestes regles sobre deguda diligència en matèria de drets humans i medi ambient haurien d’exigir que totes les empreses, des dels gegants dels combustibles fòssils i l’agroindústria fins als minoristes del tèxtil i els fabricants de productes electrònics, estableixin polítiques efectives per garantir que els drets humans i el medi ambient no es vegin perjudicats en les seves operacions i en les seves cadenes de subministrament globals.

Perquè la Comissió escolti la nostra opinió sobre com dissenyar noves regles de deguda diligència empresarial que exigirien responsabilitats a les empreses, volem fer-li arribar aquesta carta. Per una llei que protegeixi les treballadores, les persones i el planeta de males pràctiques empresarials. La UE pot i ha d’usar el seu poder per establir estàndards ambiciosos en la lluita per demanar comptes a les empreses per coses com l’assetjament anti-sindical, els treballs forçats, l’acaparament de terres o l’abocament de residus tòxics.

LaCoordi ja hi hem donat suport. Tu pots fer-ho també aquí abans del 8 de febrer i sumar-te a la difusió per aconseguir més força!

NOTÍCIES RELACIONADES